Burgemeester wil extra agenten om criminaliteit tegen te gaan

ALMERE • Do 10 november 2022 | 22:34 • Donderdag 10 november 2022 | 22:34

Almere moet meer politieagenten krijgen om de criminaliteit in de stad tegen te gaan. Dat zei waarnemend burgemeester Ank Bijleveld donderdagavond tijdens de Politieke Markt waar de drie schietincidenten van vorige week onderwerp van debat waren. Tweemaal werden panden beschoten en bij de derde schietpartij kwam een man van 25 om het leven.

De gemeente heeft na de incidenten op twee locaties bewakingscamera's geplaatst. De VVD-fractie vroeg zich tijdens de discussie hardop af of het college van burgemeester en wethouders meer maatregelen kan treffen om deze criminaliteit tegen te gaan.

Bijleveld, die als burgemeester over de openbare orde gaat, hoopt dat Almere het overgrote deel van de volgens haar 80 toegezegde extra agenten krijgt. Naast de wens voor meer politieagenten wil Bijleveld ook meer boa's inzetten, "meer ogen en oren op straat". Ook riep ze alle Almeerders op om het bij de politie te melden als ze iemand met een vuur- of steekwapen zien lopen.

Emotionele speech
Het debat werd voorafgegaan door een emotionele speech van de eigenaresse van de beschoten kapsalon aan de Editiestraat. Charity Hasselbaink vertelde dat haar zaak niet alleen beschoten is, maar dat er ook een explosief aan de gevel werd geplaatst. Bovendien zei ze dat de verhuurder na het incident met een uitkoopvoorstel is gekomen. Volgens de verhuurder kwam dat verzoek van de gemeente Almere, omdat de kapsalon mogelijk gesloten zou worden op last van de burgemeester. Maar Bijleveld zei voorlopig geen reden te hebben om tot sluiting over te gaan van de beschoten panden. Met betraande ogen deed Hasselbaink de oproep aan de inwoners van Almere niet te buigen voor criminaliteit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel