25-jarige Almeerder overleden na schietincident in Hildo Kropstraat

ALMERE • Vr 4 november 2022 | 16:50 • Vrijdag 4 november 2022 | 16:50

Een 25-jarige man uit Almere is overleden nadat hij donderdagavond zwaargewond is geraakt bij een schietincident aan de Hildo Kropstraat in Almere. Dat meldt een woordvoerder van de politie vrijdagmiddag. Het slachtoffer was donderdagavond naar het ziekenhuis gebracht.

Het incident gebeurde rond 22:00 uur in de Almeerse wijk Tussen de Vaarten. De politie kreeg rond dat tijdstip meerdere meldingen van een schietincident, vlakbij de hoek met de Kees Verweystraat. Toen de agenten aankwamen, zagen ze het slachtoffer zwaargewond op de grond liggen. De man was nog wel aanspreekbaar.

De politie vermoedt dat er nog twee mannen betrokken zijn bij het incident. Zij zouden zijn gevlucht in de richting van de Marcel Duchampstraat. Er werd direct een zoektocht gestart in de buurt, maar de politie heeft de verdachten nog niet kunnen vinden. Het is ook nog niet duidelijk waarom er is geschoten.

Direct na het incident werd een uitgebreid rechercheonderzoek gestart. Een gebied rond basisschool De Optimist was met linten afgezet. Agenten liepen rond in kogelwerende vesten. Ook is het mobiel medisch team van de traumahelikopter opgeroepen om te assisteren. Specialisten van de forensische opsporing hebben diverse sporen veiliggesteld. Een woordvoerder van de politie meldt vrijdagmiddag dat het Team Grootschalige Opsporing wordt ingezet om de daders op te sporen.

Volgens een woordvoerder van de basisschool krijgen de kinderen vrijdag weer gewoon les. Sommige buurtbewoners denken dat het schietincident te maken heeft met de verkoop van drugs. Ze zeggen al geruime tijd last te hebben van rondhangende drugsdealers in de wijk. "Ze dealen zelfs overdag als de kinderen op het schoolplein spelen", aldus een buurtbewoner. Maar volgens de politie gaan er ook andere verhalen rond en mensen die meer weten, of getuige zijn geweest, worden opgeroepen zich te melden.

Reeks incidenten
Het was de tweede schietpartij op donderdag in Almere. Donderdagochtend rond 02:15 uur werd een pand aan de Editiestraat beschoten. In de nacht van zondag op maandag is een kapsalon in Almere Poort onder vuur genomen. Het is niet bekend of de schietpartijen met elkaar te maken hebben. De gemeente heeft na de schietpartij in Almere Poort besloten dat daar cameratoezicht wordt ingezet. De gemeente bekijkt nog er op bedrijventerrein De Uitgeverij en in de Hildo Kropstraat maatregelen moeten worden genomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel