Politie doet oproep aan buurtbewoners na fatale schietpartij

ALMERE • Di 8 november 2022 | 21:01 • Dinsdag 8 november 2022 | 21:01

Buurtbewoners in de Almeerse wijk Tussen de Vaarten die meer weten over de dodelijke schietpartij van afgelopen donderdagavond, worden opgeroepen om zich te melden bij de politie. In het tv-programma Opsporing Verzocht werd ook verzocht om camerabeelden uit de buurt te delen.

"Het schijnt dat er in de buurt veel wordt gesproken over waarom er is geschoten en door wie. We roepen op om die info te delen met de politie", zegt politiewoordvoerder Maren Wonder. De politie vermoedt dat meerdere jongemannen betrokken zijn bij de dodelijke schietpartij aan de Hildo Kropstraat. Rond 22:15 uur kreeg de politie meldingen binnen van het schietincident.

Toen de agenten aankwamen in de straat, zagen ze het slachtoffer zwaargewond op de grond liggen. De man was nog wel aanspreekbaar. Een dag later overleed hij aan zijn verwondingen. In de tv-uitzending liet de politie dinsdagavond weten dat het gaat om de 25-jarige Jiar Kakesouri, die vlakbij de plek van het schietincident woonde. Met het bekendmaken van zijn naam hoopt de politie dat mensen zich meer herinneren over die avond. De jongemannen die betrokkenen waren bij het incident zouden zijn gevlucht via twee vluchtroutes in de richting van de Marcel Duchampstraat. Tijdens de uitzending is er al een aantal tips binnengekomen.

Bijleveld bezoekt de buurt
Waarnemend burgemeester Ank Bijleveld heeft dinsdagmiddag de plaats van het schietincident bezocht. Ze ging er in gesprek met politie, jongerenwerk en de veiligheidsmanager.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel