Nog langer cameratoezicht na incidenten in Tussen de Vaarten: 'Kans op herhaling blijft groot'

ALMERE • Do 20 juni 2024 | 16:57 • Donderdag 20 juni 2024 | 16:57

Het tijdelijk cameratoezicht in de Klimtstraat in Almere Stad is voor de vierde keer verlengd. De camera's blijven drie maanden langer staan waardoor het toezicht oploopt tot zo'n tien maanden. De maatregel werd vorig jaar ingesteld na een beschieting en explosie. De kans op herhaling blijft groot, stelt burgemeester Van der Loo.

De beschieting was in de nacht van 2 op 3 oktober bij een woning in de Klimtstraat. Niemand raakte gewond maar het incident zorgde wel voor flinke schade. Vervolgens werd besloten om het huis voor zo'n anderhalve maanden te sluiten. Het cameratoezicht werd in november ingesteld en daarna twee keer met zes weken verlengd.

Bij een andere woning in de straat ging in de nacht van 31 januari op 1 februari een explosief af. Ook in dit geval raakte niemand gewond, maar was de schade groot en werd het huis tijdelijk gesloten. Daarna besloot de gemeente om de camera's in de straat nog eens zes weken te laten staan. Deze verlenging verliep woensdag.

De twee incidenten hebben voor grote onrust gezorgd in de omgeving van het huis, zegt Van der Loo. Hij stelt dat de kans op herhaling groot is bij dergelijk geweld. Daarom is de inzet van cameratoezicht noodzakelijk, vindt de burgemeester. De verlenging duurt tot 19 september.

Op vijf andere plekken in Almere is ook (tijdelijk) cameratoezicht:

Joodse Synagoge, Almere Stad (tot 21 juni)
Hofmark, Almere Haven (tot 25 juni)
Centra van stadsdelen Buiten, Stad en Haven (tot 1 juli)
Yanmar Stadion (tot 1 juli)
Kornwierde, Almere Haven (tot 1 augustus)

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel