Cameratoezicht bij beschoten woning Tussen de Vaarten opnieuw verlengd

ALMERE • Di 6 februari 2024 | 13:33 • Dinsdag 6 februari 2024 | 13:33

De burgemeester van Almere heeft het cameratoezicht bij een beschoten woning in Tussen de Vaarten opnieuw verlengd. Daar is voor gekozen, omdat de burgemeester denkt dat er nog steeds een kans is op nieuwe incidenten in de straat. Het toezicht blijft nu van kracht tot 19 maart.

Het huis aan de Klimtstraat werd in de nacht van 2 op 3 oktober beschoten. Bij de beschieting ontstond volgens de gemeente ernstige schade aan de woning. Het huis werd aanvankelijk een tijdlang door de gemeente gesloten. Ook stond er sinds half november een camera.

Begin deze maand was er een explosie bij een ander huis in de straat. De burgemeester sluit niet uit dat zoiets opnieuw zal gebeuren. Daarom wordt de straat nog langere tijd met camera's in de gaten gehouden.

De gemeente wijst in haar besluit naar het gevaar voor bewoners, omwonenden en voorbijgangers.

De openbare orde is volgens de gemeente door de incidenten verstoord, net als het woon- en leefklimaat in de omgeving van de woning.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel