USRA-studenten vol goede moed op weg naar Alpe d'HuZes

DRONTEN • Zo 28 mei 2023 | 20:00 • Zondag 28 mei 2023 | 20:00

Om een uur of drie op de vroege zondagochtend vertrok een grote groep van studentenvereniging USRA uit Dronten naar de Franse Alpen. Ze doen komende week mee aan de Alpe d'HuZes, het jaarlijkse sportieve evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor kankeronderzoek.

"USRA bestaat dit jaar 65 jaar, en we hebben van deze deelname aan Alpe d'HuZes een lustrumactiviteit gemaakt", legt Janny Brouwer van de studentenvereniging uit. "We zijn al zeker een half jaar bezig met de voorbereidingen."

Druk programma
Maar liefst 36 studenten beklimmen donderdag 1 juni de berg in de Franse Alpen; 30 van hen doen dat op de fiets, 6 lopend of rennend. De studenten wacht een vol programma. "Na aankomst op zondagavond is de opening van het evenement. Maandag gaan we een oefenklimmetje doen op een andere berg." Dat zal even wennen zijn voor de studenten, die het platte Flevoland gewend zijn. "Maar we hebben al wel in de Ardennen geoefend", aldus Brouwer.

De Alpe d'HuZes zelf is op donderdag 1 juni. Sommigen van de studenten willen zes keer de berg op fietsen, anderen zijn tevreden met één enkele keer. Hoe vaak ze ook gaan, geld inzamelen voor het goede doel staat centraal. "De teller van onze groep staat nu op ruim 110.000 euro, maar dan kan nog meer bij", vindt Brouwer. Doneren kan nog steeds.

Hechte vriendenclub
Deelname aan Alpe d'HuZes is niet alleen fysiek zwaar, ook mentaal vraagt het veel. Veel deelnemers doen mee omdat zij in hun directe omgeving met de ziekte kanker te maken hebben gehad. "Ik denk dat het wel mooi is dat we met zo'n grote groep zijn. We zijn in de voorbereidingen echt een hechte vriendenclub geworden."

Donderdag 1 juni beklimmen meer dan 110 deelnemers uit Flevoland de Franse berg in het kader van Alpe D'HuZes. Omroep Flevoland zal de hele dag in de (visual) radio-uitzendingen aandacht besteden aan het evenement.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel