Agenten redden vogeltje achter muur Batavia Stad

LELYSTAD • Ma 29 mei 2023 | 16:13 • Maandag 29 mei 2023 | 16:13

Politie-agenten die maandag in Batavia Stad aan het surveilleren waren, hebben een jonge vogel uit een benarde positie bevrijd. Wijkagent Marco Schuur schrijft over de actie op sociale media. Verschillende bezoekers van het winkelcentrum hoorden gepiep achter een muurtje. Er bleek een vogeltje vast te zitten, op een plek waar die zelf niet achter vandaan kon komen.

Schuur weet niet zeker hoe het dier daar terecht is gekomen. "Waarschijnlijk is het vogeltje ergens bij de dakgoot achter de muur terecht gekomen", schrijft hij. Samen met een collega heeft hij een deel van de muur weggehaald met gereedschap. "Tijdens de bevrijding keken de ouders van het vogeltje vanaf het dak toe."

Volgens de agent gaan medewerkers van Batavia Stad onderzoeken hoe het vogeltje achter de muur terecht is gekomen en gaan ze ervoor zorgen dat dat niet nog een keer kan gebeuren.

Pinksteren
Het was overigens een drukke dag in Batavia Stad. Veel mensen kozen ervoor om op Tweede Pinksterdag te winkelen in het outlet centrum. Door de hele dag stonden er files op de Houtribdijk tussen Enkhuizen en Lelystad naar de parkeerterreinen van Batavia Stad, de vertraging liep op sommige moment op tot meer dan een half uur. Er zijn uiteindelijk verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel