Mysterieuze gevonden botten blijken afkomstig van mens

LELYSTAD • Di 30 mei 2023 | 14:50 • Dinsdag 30 mei 2023 | 14:50

De botten die vorige week onder de grond zijn gevonden bij een bedrijf aan de Zilverstraat in Lelystad, zijn menselijk. Dat laat de politie weten. Veel meer over de vondst is nog niet duidelijk, de politie heeft nog veel vragen. Medewerkers van de politie en het NFI gaan door met hun onderzoek.

De botten zijn gevonden op het terrein van Be Pall, een producent van houten pallets. Woensdag waren daar graafwerkzaamheden. Toen is onder de grond een zeil aangetroffen met daarin meerdere botten. De politie heeft de plek afgezet en heeft dagenlang onderzoek gedaan. In het weekend is ook de brandweer aanwezig geweest met een materiaalwagen.

Nu kan de politie dus de eerste resultaten melden: het blijkt te gaan om menselijke botten. "In samenwerking met onder andere NFI, wordt verder onderzoek gedaan naar de herkomst, vindplaats en de botten zelf", schrijft een woordvoerder. Meer informatie kan ze nog niet geven. Op welke termijn er wel meer bekend wordt, is volgens de politie in deze fase van het onderzoek lastig in te schatten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel