Debatavond over armoede zonder inbreng Almeerse minima

FLEVOLAND • Di 30 mei 2023 | 20:48 • Dinsdag 30 mei 2023 | 20:48

Almere heeft een aanvalsplan ontwikkeld om armoede tegen te gaan. De stad trekt ruim 18 miljoen euro uit om armoede te bestrijden, maar een debatavond in Casa Casla over dit onderwerp gebeurt zonder de mensen die het treft.

"Ik denk dat het door een taboe komt om toe te kunnen geven dat je niet in je basisvoorzieningen kunt voorzien", zegt programmamaker Mojdeh Feili van stichting Avanti. Zij organiseert de debatreeks waarin wordt gesproken over hoe de stad er over 30 jaar moet uitzien.

Dinsdagavond wordt gedebatteerd over bestaanszekerheid. Mojdeh Feili wilde het verhaal van mensen die in armoede leven en worstelen met bestaanszekerheid. "Ik denk dat het er misschien ook aan ligt dat mensen niet weten dat dit een veilige omgeving is om te komen praten, dat er niet geoordeeld wordt en dat wij oprecht zijn naar ieders verhaal."

Feili worstelde zelf ook met het taboe toen ze aandacht voor het debatonderwerp wilde vragen. Ze heeft mensen dan ook niet persoonlijk benaderd. "Ik was ook een beetje bang dat dit misschien te confronterend zou zijn. Het is ook een onderwerp waar ik zelf ook denk van daar moet ik voorzichtig mee zijn."

Mojdeh Feili verwacht ook een goed debat zonder de mensen die in armoede leven. Als alternatief spreken personen die mensen kennen die in deze situatie zitten. Daarnaast spreekt ook een psycholoog.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel