Dorpshuis Het Koetshuis eerder gesloopt vanwege veiligheid

BIDDINGHUIZEN • Wo 31 mei 2023 | 17:06 • Woensdag 31 mei 2023 | 17:06

Buurthuis Het Koetshuis in Biddinghuizen wordt begin juni gesloopt. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van Dronten besloten. Het gebouw zou eigenlijk in november tegen de vlakte gaan, maar omdat er nog altijd mensen illegaal het gebouw binnen gaan, is het veiliger om het pand eerder te slopen.

In het pand zit asbest en men is bang voor mogelijke brandstichting. De politie raadt daarom aan om Het Koetshuis vervroegd te slopen. Het pand moet plaatsmaken voor een nieuw gezondheidscentrum. Dronten wil in 2024 beginnen met de bouw van het 1.500 vierkante meter grote gebouw met onder andere 25 huurappartementen voor senioren en drie studio's.

Iconisch buurthuis
Het Koetshuis werd twee jaar geleden verruild voor een nieuw onderkomen: MFC De Binding. Dit gebouw staat naast het voormalige dorpshuis. Het oude gebouw van Het Koetshuis raakte overbodig. Rondom het gebouw uit 1978 zijn inmiddels hekken geplaatst. Het verwijderen van het asbest is inmiddels al begonnen.

Vleermuizen vertraagde sloop
De sloop werd al meerdere malen uitgesteld. Het bekende gebouw zou tegelijk met de naastgelegen sporthal in 2022 tegen de vlakte gaan. Door de opvang van Oekraïense vluchtelingen is de sloop uitgesteld. Ook vleermuizen gooiden roet in het eten. De dieren hadden namelijk een thuis gemaakt in één van de spouwmuren. Omdat vleermuizen beschermde dieren zijn, moesten eerst maatregelen worden genomen om de dieren te laten verhuizen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel