Baken Park Lyceum verlengt verbod op mobiele telefoon

ALMERE • Wo 31 mei 2023 | 19:51 • Woensdag 31 mei 2023 | 19:51

Het gebruik van een mobiele telefoon is tot in elk geval de zomervakantie verboden op het Baken Park Lyceum in Almere Stad. De proef is met anderhalve maand verlengd omdat die volgens de docenten succesvol is. Zo zijn de leerprestaties verbeterd en wordt er meer gepraat en gesport, verklaart Baken Park.

Leerlingen van de Almeerse school moeten hun mobiele telefoon sinds begin mei thuislaten of opbergen in hun kluisje. Telefoongebruik is verboden in het schoolgebouw. Daar is zo'n 86 procent van de docenten blij mee, laat interim-rector Peter Overgaauw weten. Volgens hem wilde die groep dat de maatregel een vervolg kreeg. "Je krijgt een veranderende sfeer in positieve zin", zegt hij. "Wat wij in de lessen zien is dat dit echt veel betere leervoorwaarden oplevert. De concentratie is beter."

Mogelijk volgt een definitief verbod
De docenten lieten via een enquête weten dat het verbod van hen definitief mag worden. Toch mogen de leerlingen ook nog wat vinden van de proef, zegt Overgaauw. Zij kunnen de komende twee weken een vragenlijst invullen. Zo kunnen de scholieren onder meer aangeven of ze vinden dat het beleid veranderd moet worden. Daarna volgt overleg met ouderklankbordgroepen en met de leerlingenraad over een eventueel definitief verbod.

Het Baken Park Lyceum liet bij de start van de proef weten dat de meeste ouders aangaven blij te zijn met de proef.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel