Ruim 30 ideeën voor feest 40-jarig bestaan Zeewolde

ZEEWOLDE • Zo 4 juni 2023 | 15:12 • Zondag 4 juni 2023 | 15:12

De oproep voor ideeën voor de viering van 40 jaar Zeewolde heeft ruim 30 inzendingen opgeleverd. Het dorp viert volgend jaar zijn 40-jarige bestaan en wil dat groots doen. Burgemeester Gerrit Jan Gorter en wethouder Winnie Prins deden daarom een oproep aan alle Zeewoldenaren om met leuke ideeën te komen voor de viering van het jubileum.

De gemeente is nog bezig met het inventariseren van alle ideeën. "Veel voorstellen zijn namelijk zonder kostenindicatie ingestuurd, dus we moeten nog even beoordelen wat wel of niet mogelijk is", zegt een woordvoerder. Wel is volgens de gemeente duidelijk dat de Zeewoldenaren muziek willen. "Ongeveer de helft van de plannen gaat over muziek, variërend van zangers en koren tot muziekverenigingen." Zeewolde heeft 400.000 euro gereserveerd voor alle feestelijkheden.

Op 1 januari 1984 werd Zeewolde officieel een gemeente. Het is daarmee de jongste, niet door samenvoeging ontstane, gemeente van Nederland. De plannen moeten voor het einde van dit jaar bekend worden. Burgemeester Gerrit Jan Gorter sprak eerder van veel festiviteiten die "voor en door Zeewoldenaren worden georganiseerd."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel