Gemeente wil hulp Zeewoldenaren bij feest rond 40-jarig bestaan

ZEEWOLDE • Do 30 maart 2023 | 14:34 • Donderdag 30 maart 2023 | 14:34

De gemeente Zeewolde bestaat volgend jaar 40 jaar. Daarom doen burgemeester Gerrit Jan Gorter en wethouder Winnie Prins een oproep aan alle Zeewoldenaren om met leuke ideeën te komen voor de viering van het jubileum.

Op 1 januari 1984 werd Zeewolde officieel een gemeente. "Nieuwjaarsdag is een beetje een nare datum om een feestje te vieren", zegt wethouder Prins. "Dan kun je vast het nieuwe jaar starten, maar het feest willen we eigenlijk gedurende het hele jaar door vieren."

En dat feest moet met, voor en door Zeewoldenaren worden georganiseerd, zegt burgemeester Gorter. "We trappen het nu af en we gaan de komende tijd al die mooie ideeën die vanuit onze gemeenschap komen inventariseren en daarna een keuze maken." Volgens wethouder Prins is het goed om de hulp van de inwoners te vragen. "Het is hun feestje hè", zegt ze. "Wij kunnen als gemeente wel een feestje gaan vieren, maar dan doe je het alleen maar voor jezelf. Het feest vieren we met elkaar."

"We hopen dat we voor een dilemma komen te staan"

— Burgemeester Gerrit Jan Gorter

"We willen zo veel mogelijk ideeën hebben", vult burgemeester Gorter aan. "Als we dan kijken naar wat Zeewolde heeft gedaan bij het 25-jarig bestaan; toen hebben we een theatervoorstelling gehad in de Stille Kern. We hebben een heel groot muziekspektakel gehad op ons evenemententerrein, waar alle koren en orkesten aan hebben deelgenomen. We hebben met de scholen het een en ander gedaan." De gemeente wil op dezelfde manier met heel veel mensen het programma gaan opstellen.

Eind van het jaar plan klaar
Wel moet het een groter feest worden dat niet alleen op buurtniveau wordt gehouden. "We hopen dat we voor een dilemma komen te staan", zegt burgemeester Gorter. "We hopen dat er zulke leuke ideeën komen dat we tegen de raad moeten zeggen: 'beste raad, help ons een afweging maken, want onze bevolking heeft zulke leuke ideeën en eigenlijk vinden we dat die allemaal door moeten gaan, dus zegt u het maar. Heeft u er meer voor over of niet?'"

In totaal is er voor de festiviteiten zo'n vier ton beschikbaar. Dat komt neer op 15 euro per Zeewoldenaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel