Spelletjesfanaten uit het hele land naar bloedhete hal in Almere voor uitverkoop

ALMERE • Zo 4 juni 2023 | 17:04 • Zondag 4 juni 2023 | 17:04

Het was zondag heerlijk weer en dus een ideale dag om lekker buiten te zijn. Spelletjesfanaten dachten daar heel anders over en liepen urenlang door de bloedhete bedrijfshal van 999 Games aan de Wormerweg in Almere. Daar werd namelijk de grote jaarlijkse uitverkoop gehouden van de fabrikant van onder meer bekende spellen als Catan en 30 Seconds.

"Ja we hebben goed gescoord", vertelt een bezoeker naast een aantal volle tassen. "Er waren leuke kortingen dus we zijn flink los gegaan. Je komt hier spellen tegen die je online niet tegenkomt dus is het leuk om hier naartoe te gaan."

De uitverkoop van spelletjesverkoper 999 Games wordt twee keer per jaar gehouden en trekt duizenden bezoekers. De spellen worden namelijk met hoge korting verkocht en dat kan soms tientallen euro's per spel schelen. Ook dit keer is het weer druk en dat betekent dat de organisatie alles goed geregeld moet hebben.

Pendelbussen
"We hebben dit jaar pendelbussen geregeld met name om de Muziekwijk te ontlasten. In het verleden gingen mensen hier in de buurt parkeren en dat is natuurlijk niet fijn voor de bewoners", vertelt Charlie Hemmes van 999 Games. "Ook hebben we toiletgebouwen neergezet en is er eten en drinken op het terrein te koop."

Ondertussen is het een gestaag komen en gaan van spelletjesliefhebbers. "Het is toch een andere manier om bezig te zijn op je vrije zondagmiddag denk ik", vertelt een bezoeker. "We zijn echte spelletjesmensen. Het is leuk om op deze manier sociale contacten op te doen. We maken er ook echt tijd voor om spelletjes te doen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel