"Statushouders zijn gewoon onderdeel Nederlandse bevolking", dus krijgen ook plek in Annapark

ALMERE • Di 6 juni 2023 | 13:42 • Dinsdag 6 juni 2023 | 13:42

De gemeente heeft in een brief aan de bewonersgroepen aangegeven dat er wél statushouders in het Annapark komen te wonen. Bewonersorganisaties van de Literatuurwijk, Collectief Stedenwijk en Burgerparticipatie Almere (BPA) zijn boos op de gemeente omdat die beloofd zou hebben dat er géén statushouders in de woningen zouden komen. Wethouder Froukje de Jonge ontkende die belofte tijdens de vorige Politieke Markt met klem.

De Jonge, die gaat over de huisvesting van statushouders, was de kop van jut omdat zij zou hebben toegezegd dat deze groep niet in aanmerking kwam voor een woning in het complex. Zij werd in een brief en in Almere Deze Week aangewezen als schuldige. Zo zou er in september 2022 een persbericht zijn verstuurd waarin de gemeente die toezegging zou hebben gedaan.

De gemeenteraadsfracties van de VVD en PVV steunen omwonenden van het Annapark in de wens om deze locatie uit te sluiten voor het huisvesten van statushouders. Maar die statushouders lijken er nu dus wel te komen. "Statushouders zijn namelijk gewoon onderdeel van de Nederlandse bevolking als ze een verblijfsvergunning hebben gekregen", aldus de gemeente.

Vertraging
Zelf ontkent de wethouder dat ze deze toezegging heeft gedaan, bovendien zegt ze dat het niet haar portefeuille is. De appartementen zijn de verantwoordelijkheid van haar collega Julius Lindenbergh.

Behalve een uitleg over wie er komen wonen in het nieuwe complex, meldt de gemeente ook dat de bouw van de tijdelijke woningen verder is vertraagd. Pas na de zomervakantie wordt de planning van het project duidelijk. Dan wordt er ook weer een bijeenkomst voor betrokkenen georganiseerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel