Vernieuwd kunstwerk voor omgekomen Owumi (12)

ALMERE • Di 6 juni 2023 | 23:07 • Dinsdag 6 juni 2023 | 23:07

"Het is echt heel mooi." Lana Vloedbeld uit Almere is erg trots op het nieuwe kunstwerk ter herinnering aan haar omgekomen broertje Owumi. De twaalfjarige jongen kwam vijftien jaar geleden om het leven bij een auto-ongeluk. In een parkje langs de Bataviastraat in Almere Buiten was een kunstwerk voor de jongen geplaatst. Dinsdagavond is daar een nieuwe kunstwerk onthuld voor Owumi.

Op het oude kunstwerk was Owumi voetballend te zien. Het beschilderde paneel had zwaar te lijden onder de weersomstandigheden, vertelt zijn zus. "Ik werd verdrietig van hoe lelijk het was geworden." De verf op het paneel liet los en er ontstonden kale plekken in de schildering. Kunstenaar Miguel Patra heeft een nieuwe, kleurrijkere versie van het kunstwerk gemaakt.

Familie en vrienden van Owumi waren bij de onthulling van het nieuwe monument aanwezig. In het portret zit ook glow in the dark verf. "Dus ook in de avond schittert hij nog meer", vertelt Lana.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel