Kwartetten, voorlezen en boeken ruilen op Dag van Mini-bieb

DRONTEN • Za 10 juni 2023 | 19:06 • Zaterdag 10 juni 2023 | 19:06

Aan de Dag van de Mini-bieb deden zaterdag landelijk 150 beheerders van de kleine openbare bibliotheek-boekenkastjes mee. Bij de kastjes kon er gekletst, geknutseld en gekwartet worden. Dronten was goed vertegenwoordigd met 16 deelnemers.

De afgelopen jaren verschijnen er steeds meer kleine boekenkasten in woonwijken. Bewoners kunnen daar boeken halen en brengen. Om deze initiatieven in het zonnetje te zetten is er sinds een paar jaar de Dag van de Mini-bieb, waarbij beheerders van de kastjes extra activiteiten rondom de kastjes organiseren. In Dronten hadden de beheerders een kwartetspel gemaakt waarop elke mini-bieb was vermeld.

"Of er hier meer gelezen wordt dan op andere plekken in Nederland durf ik niet te zeggen", reageert Petra Dubois op de vraag waarom Dronten zo veel deelnemers aan de Dag van de Mini-bieb heeft. "Maar ik denk wel dat het hier erg leeft."

Ook bij het vorig jaar vernieuwde Ontmoetingspark Buiten! staat een mini-bieb. "Ik houd zelf heel erg van lezen", zegt Anke Dekkers van Ontmoetingspark Buiten!. "En er komen zoveel mensen hier dat ik dacht: dit is de perfecte plek voor een mini-bieb."

Het liep niet storm bij de mini-bieb. Dekkers denkt wel te weten waar dat aan ligt. "Ik denk dat er nu wat mensen met hun voeten in een badje zitten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel