Jan Klopman voor BBB geïnstalleerd als Eerste Kamerlid

BIDDINGHUIZEN • Di 13 juni 2023 | 14:23 • Dinsdag 13 juni 2023 | 14:23

Jan Klopman uit Biddinghuizen is dinsdag geïnstalleerd als Kamerlid in de Eerste Kamer. Hij komt in de senaat voor de BoerBurgerBeweging (BBB). Hij is het enige Kamerlid in de nieuwe Eerste Kamer dat uit Flevoland komt.

De 61-jarige Klopman is exportmanager van houdbare melkproducten en was eerder gemeenteraadslid in Dronten. Zijn fractie is met 16 zetels de grootste in de Eerste Kamer.

Het is overigens nog maar de vraag hoe lang Klopman in de Eerste Kamer blijft zitten. De nieuwe senator wordt namelijk ook genoemd als kandidaat-gedeputeerde in Flevoland. "Vrijdag is er een persconferentie, dan wordt er meer bekendgemaakt." Als Klopman geïnstalleerd wordt als gedeputeerde geeft hij aan afscheid te nemen van de Eerste Kamer. De 61-jarige is op dit moment ook Statenlid in Flevoland.

Bij de vorige verkiezingen in 2019 kwam er ook één Flevolander in de Eerste Kamer. Dat was toen Annemarie Jorritsma. De Almeerse zat in de Kamer voor de VVD.

Verkiezingen twee weken geleden
De verkiezingen voor de Eerste Kamer waren twee weken geleden. Toen mochten alle Flevolandse Statenleden stemmen op de kandidaten voor de Eerste Kamer. Een Statenlid van D66 uit Flevoland stemde toen niet op zijn eigen partij maar op VVD.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel