Examenuitslag Helen Parkhurst uitgesteld door DDoS-aanval schoolsysteem

ALMERE • Wo 14 juni 2023 | 16:25 • Woensdag 14 juni 2023 | 16:25

Leerlingen van Daltonschool Helen Parkhurst in Almere Parkwijk moesten vanmiddag nóg langer in spanning hun examenuitslag afwachten. Een DDoS-aanval legde namelijk in het begin van de ochtend het schoolsysteem Somtoday plat, waar alle examenberekeningen in stonden. Hierdoor konden de verlossende uitslag-telefoontjes niet op tijd worden gevoerd.

"Jullie zitten allemaal in spanning op de uitslag te wachten. Helaas hadden wij vanmorgen te maken met een storing bij SOM die 20 scholen/instellingen trof, waaronder wij helaas", staat in een brief aan de ouders te lezen. De leraren hebben ook zelf de berekeningen van de uitslag gemaakt maar die zijn volgens de school minder precies en daardoor niet geldig.

Een DDoS-aanval is een cyberaanval waarbij ontzettend veel verkeer naar computers, computernetwerken of servers worden verstuurd. Internet-criminelen sturen dan zoveel data naar de server dat deze overbelast raakt.

De leerlingen moesten minimaal een uur langer op hun uitslag wachten, waardoor ook de festiviteiten met een uur werden uitgesteld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel