Onkruid wieden voor een vakantie op de 'wiedcamping'

NOORDOOSTPOLDER • Do 15 juni 2023 | 11:12 • Donderdag 15 juni 2023 | 11:12

Een lekker weekje kamperen in Ens, 'gratis eten' en een paar honderd euro verdienen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is onkruid wieden op de boerderij. Twaalf mensen, voornamelijk uit de grote stad, die zijn daar deze week mee bezig.

Joanna van der Leun heeft een petje op en zich goed ingesmeerd. In ruim 25 graden staat ze onkruid te wieden in een gigantische uienveld. "Ik kreeg de kans om dit te doen en ik heb eigenlijk niet getwijfeld", legt ze uit. Ze heeft net haar studie afgerond en zocht nog een moment om even haar hoofd leeg te maken en wat extra centjes te verdienen. "Ik word hier enorm zen van".

Het initiatief komt van een uitzendbureau genaamd De Seizoenarbeiders. Volgens Ellen de Lange is het voornamelijk voor jongeren erg interessant om dit te gaan doen. "We zien ook voornamelijk jongeren uit de stad die dit graag willen doen". Volgens haar past dit ook in het grotere plaatje van voedselvoorzieningen. "We willen steeds vaker weten waar ons voedsel vandaan komt, we willen meer biologische en dichterbij dan dit komt het niet". Daarnaast wordt door sommigen ook de camping gebruikt als snuffelstage voor een mogelijke baan in de landbouw.

De Wiedcamping is deze en volgende week bij Zonnegoed in Ens, over twee weken bij Warmonderhof in Dronten. Rond september volgt nog een nieuwe editie van de Oogstcamping. Dan helpen stadsbewoners mee tijdens de oogst.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel