Emotionele reacties na versplinterde gedenkplaten kankerpatiënten: "Onze harten zijn gebroken"

DRONTEN • Di 20 juni 2023 | 12:23 • Dinsdag 20 juni 2023 | 12:23

Verdriet, woede, verbijstering en verbazing. Het is een greep uit de reacties van nabestaanden van overleden kankerpatiënten, van wie de namen op de glasplaten in Dronten stonden geschreven. Nagenoeg alle glasplaten van het monument in het Wilhelminabos zijn verwoest.

Elke naam op een glaspaneel bij de gedenkplek was volgens KWF Kankerbestrijding een klein monumentje. Nabestaanden gingen er heen om hun geliefde te herdenken en de herinnering levend te houden. Op social media zijn er honderden reacties binnen gekomen op het bericht van de vernielingen.

Een greep uit de reacties van nabestaanden:

Burgemeester hoopt dat het weer waardige plek wordt
De burgemeester van Dronten, Jean Paul Gebben, spreekt zijn medeleven uit naar de nabestaanden:

"Met afschuw heb ik kennis genomen van de vernielingen in het Koningin Wilhelminabos in Dronten. Op deze gedenkplek zijn bijna alle glaspanelen, met daarop de namen van overleden kankerpatiënten, bruut kapotgeslagen. De troosteloze aanblik vervult mij met verdriet. Verdriet om de nabestaanden, die hun dierbaren al moeten missen en nu ook nog geconfronteerd worden met deze zinloze uiting van geweld. Ik wil hen mijn medeleven tonen en wens hen heel veel sterkte. Ik spreek de hoop uit dat we er voor gaan zorgen dat we van deze plek weer een waardige gedenkplek gaan maken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel