Streefbedrag van twee ton voor herstel kankermonument Wilhelminabos gehaald

DRONTEN • Vr 23 juni 2023 | 8:33 • Vrijdag 23 juni 2023 | 8:33

Het streefbedrag van de inzamelingsactie voor het vernielde kankermonument in het Wilhelminabos in Dronten is gehaald. Vrijdagochtend om 08:27 uur werd de 200.000 euro bereikt. Het meeste geld is afkomstig van particulieren, namelijk 170.000 euro. Daarnaast hebben de provincie en de gemeente Dronten elk 15.000 euro toegezegd, dat geld staat alleen nog niet op de pagina van de inzameling.

Het initiatief komt van Norbert Dikkeboom, die de naam van zijn vader op één van de glazen panelen had staan. Hij houdt de inzamelingsactie in samenwerking met KWF Kankerbestrijding. Die organisatie meldt dat het vaststaat dat er een monument terugkomt. Volgende week is er een gesprek met de gemeente Dronten en Staatsbosbeheer om de mogelijkheden te bespreken en een plan van aanpak te maken.

Dikkeboom laat weten dat hij ontzettend blij is met het bedrag: "Dit is geweldig. Ik heb gelijk mijn zoon gehighfived. Ik vind het hartverwarmend dat mensen vanuit het hele land en zelfs vanaf de Antillen hebben gedoneerd. Dit laat zien dat dit soort streken niet getolereerd worden door de gemeenschap."

Het monument telde 67 grote glasplaten waar duizenden namen op stonden van mensen die zijn overleden aan kanker. 65 panelen zijn volledig verwoest. Initiatiefnemer Norbert Dikkeboom is ook bij de verwoeste gedenkplek geweest. "Mijn vader is overleden aan longkanker en kreeg een plekje in het bos en op het monument. Dus toen ik daar liep, werd mijn adem echt ontnomen."

Reportage van woensdag 22 juni

Dikkeboom becijferde dat elk paneel wel zo'n 3.000 euro moest kosten. Als je dat vermenigvuldigd met 65 kom je uit op twee ton. Of er weer glazen panelen terugkomen is niet bekend. Als er meer geld wordt ingezameld voor het herstel van het monument, komt het extra geld ten goede aan het werk van KWF Kankerbestrijding.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel