Arjen Gerritsen wordt de nieuwe commissaris van de Koning

FLEVOLAND • Wo 5 juli 2023 | 21:09 • Woensdag 5 juli 2023 | 21:09

Arjen Gerritsen is voorgedragen als nieuwe commissaris van de Koning van Flevoland. Dat is woensdagavond bekendgemaakt in het provinciehuis in Lelystad. Gerritsen (VVD) is nu nog burgemeester van Almelo en was eerder burgemeester van De Bilt en Haren.

Volgens voorzitter Anja Keuter van de vertrouwenscommissie is Gerritsen een alleskunner. De Statenleden hebben al ingestemd met de voordracht. Het ministerie van Binnenlandse Zaken moet de nieuwe CvdK nog officieel benoemen.

Arjen Gerritsen is gehuwd en woont met zijn vrouw in Almelo. Ze hebben drie studerende kinderen. Gerritsen wordt de opvolger van Leen Verbeek, die er eind oktober mee stopt. Hij is sinds 1 november 2008 commissaris in Flevoland. Als alles voorspoedig verloopt wordt de nieuwe CvdK op 3 november geïnstalleerd.

De commissaris van de Koning is de voorzitter van het college van Gedeputeerde Staten en van Provinciale Staten van de provincies. Hij of zij is ook vaak het gezicht van het bestuur van de provincie. De commissaris hoeft het niet met het beleid van de provincie eens te zijn. De commissaris van de Koning wordt benoemd voor een periode van zes jaar. Alleen de regering kan de commissaris binnen deze periode ontslaan. Eerdere CvdK's van Flevoland waren Han Lammers en Michel Jager.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel