Wethouder biedt excuses aan over aanpak watersportpand De Kapitein

ALMERE • Vr 7 juli 2023 | 6:11 • Vrijdag 7 juli 2023 | 6:11

Wethouder Julius Lindenbergh van Almere heeft tijdens de Politieke Markt zijn excuses aangeboden over de gang van zaken rondom de onzekere toekomst van horecaonderneming De Kapitein in de Noorderplassen. De gemeente informeerde de ondernemer in juni dat hij de huur van de locatie bij watersportvereniging Noorderplassen West mogelijk zou verliezen. Maar volgens Lindenbergh blijkt nu dat de gemeente de uitbater heeft geïnformeerd op basis van onvolledige informatie.

De horecazaak wordt door Watersportvereniging Noorderplassen West onderverhuurd aan ondernemer Kevin van Drumpt. Alleen wil de gemeente Almere het terrein verkopen. Daarbij is het volgens de gemeente juridisch niet mogelijk om de huur van het horecagedeelte dan één op één te gunnen aan de huidige ondernemer. Dat zou te maken hebben met het Didam-arrest. Daarin staat dat het niet de bedoeling is dat een locatie zomaar aan één partij wordt gegeven. Volgens de uitspraak van de Hoge Raad uit november 2021 zou iedereen een gooi mogen doen naar het eigenaarschap.

Brief wijst op toestemming voor onderhuur
Maar nu blijkt dat horecaondernemer Van Drumpt in bezit is van een brief uit 2017 waarin staat dat de gemeente geen bezwaar heeft tegen de onderhuur van het horecagedeelte. Wethouder Julius Lindenbergh liet tijdens de Politieke Markt weten dat het college die brief niet kende. Het college heeft volgens Lindenbergh daarom een besluit genomen op basis van onvolledige informatie. Hij heeft telefonisch excuses aangeboden aan de watersportvereniging en De Kapitein.

Lindenbergh zegde de gemeenteraad toe dat het proces wordt stilgelegd totdat alle relevante informatie bij alle partijen bekend is. Een extern juridisch kantoor zal dan op basis van alle informatie een advies formuleren over de verkoop van het terrein en de huidige verhuur van het horecagedeelte aan De Kapitein. Tot die tijd zullen er geen voorbereidende handelingen komen voor een nieuwe tender, aldus Lindenbergh. Dat betekent dat horecaonderneming voorlopig kan blijven bestaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel