Burgemeester Urk wil na jongeren ook in gesprek met ouders over uitgaan

URK • Wo 12 juli 2023 | 20:54 • Woensdag 12 juli 2023 | 20:54

Burgemeester Cees van den Bos wil na gesprekken met jongeren op Urk over het uitgaansleven nu ook met ouders over dit onderwerp praten. In een video op YouTube vraagt de burgemeester ouders een e-mail naar hem te sturen.

Begin dit jaar riep Van den Bos jongeren op om met hem in gesprek te gaan. Aanleiding was een rapport van het college van B & W waarin staat dat het huidige uitgaanscultuur in het dorp niet langer houdbaar is. Vooral de jeugdhonken en illegale barren op de bedrijventerreinen zijn een probleem.

Inmiddels ligt er een plan klaar om zo'n vijftig illegale uitgaansplekken te sluiten. Dertig barretjes zouden een vergunning kunnen krijgen. De gemeenteraad staat achter het plan. Legaliseren moet de oplossing worden voor jarenlange problemen en dilemma's met de Urker jeugdhonken. Volgens de gemeente kan dit plan veilig uitgaan op Urk bevorderen.

Van den Bos wil nu praten met ouders over opgroeiende jongeren, ontmoeten én uitgaan. Hij heeft naar eigen zeggen al de nodige gesprekken gevoerd, maar er is een groep ouders die hij nog niet heeft gesproken. Welke groep hij precies bedoelt is niet duidelijk. Van den Bos belooft dat de gesprekken open, eerlijk en vertrouwelijk zullen zijn: "Het gaat om onze jongeren en we willen met elkaar dat zij veilig, gezond en kansrijk kunnen opgroeien op ons dorp. Daarom ouders, ik reken op u."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel