Benzine en diesel per ongeluk verwisseld bij tankstation in Dronten

DRONTEN • Do 13 juli 2023 | 18:26 • Donderdag 13 juli 2023 | 18:26

Zo'n vijftien automobilisten hebben deze week verkeerde brandstof getankt bij de SuperTank in Dronten door een fout van de chauffeur van de bevoorradingsvrachtwagen. Bij het bijvullen van de ondergrondse tanks aan De Noord is de diesel met benzine verwisseld. Dat heeft het bedrijf bevestigd.

Door de fout kon het gebeuren dat er bij het tanken benzine uit een dieselpomp kwam en vice versa. De vergissing zou woensdagochtend zijn gemaakt, zegt directeur Lambert van Ommen van SuperTank. Volgens Van Ommen is het tankstation momenteel afgesloten. De opslagtanks moeten worden leeggezogen en vervolgens opnieuw worden gevuld met de juiste brandstof. Hij wil niet zeggen hoe groot de schade is, maar zegt dat het verzekeringswerk zal zijn.

Het komt niet vaak voor dat een tankstation de diesel en benzine verwisselt. Toch zegt Van Ommen dat het al de tweede keer is in tien jaar tijd dat hij dit meemaakt. Verkeerde brandstof is ook slecht voor de auto. De ANWB schrijft op haar website dat er grote schade ontstaat aan het brandstofsysteem wanneer je per ongeluk benzine tankt met een dieselmotor. Zelfs als het gaat om een minimale hoeveelheid.

Het tankstation in Dronten

Google Street View

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel