Spookrijder vlucht voor politie, schade aan meerdere voertuigen

LELYSTAD • Zo 16 juli 2023 | 14:55 • Zondag 16 juli 2023 | 14:55

Een 26-jarige Groninger is zondagmiddag door de politie klemgereden na een vluchtpoging in Lelystad. De man reed spookrijdend over de Larserweg. Daarbij werden meerdere voertuigen geschampt. Eén inzittende moest met nekklachten naar het ziekenhuis worden gebracht.

Agenten zagen de automobilist met 140 kilometer per uur over de A6 bij Lelystad rijden. Ook reed de Groninger meermaals over de vluchtstrook. Daarop werd de man naar de kant van de weg gehaald. Dat leek goed te gaan maar vervolgens sloeg de bestuurder op de vlucht. Daarna zetten de agenten de achtervolging in.

De Groninger reed de snelweg af om via de Larserweg richting Harderwijk te rijden. Ter hoogte van de Vogelweg keerde de man om. Hij reed tegen het verkeer in terug richting de A6. Daarop besloten de agenten om de achtervolging te staken om andere weggebruikers niet in gevaar te brengen. De Groninger kon vervolgens worden klemgereden bij de Anthony Fokkerweg.

Mogelijk poging tot doodslag
De bestuurder is aangehouden voor roekeloos rijgedrag. Hij zit vast. De politie onderzoekt of de man ook poging tot doodslag kan worden verweten. Omdat de Groninger zich verzette bij zijn arrestatie heeft de politie een taser gebruikt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel