Spookrijder Lelystad verdacht van poging tot doodslag en blijft twee weken langer vast

LELYSTAD • Do 20 juli 2023 | 14:10 • Donderdag 20 juli 2023 | 14:10

Een 26-jarige spookrijder die zondag na een wilde rit werd opgepakt in Lelystad blijft twee weken langer vast zitten. Dat heeft de rechter-commissaris bepaald. De man uit Groningen trok de aandacht toen hij op de A6 allerlei gevaarlijke capriolen uithaalde. Tijdens een achtervolging door de politie reed hij vervolgens op hoge snelheid tegen het verkeer in op de Larserweg.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van poging tot doodslag, roekeloos rijden en het veroorzaken van letsel. Tijdens de spookrit over de Larserweg werden meerdere voertuigen geschampt. Eén inzittende moest met nekklachten naar het ziekenhuis worden gebracht.

De bestuurder kon uiteindelijk op de Anthony Fokkerweg bij het vliegveld door de politie worden klemgereden. Omdat de Groninger zich verzette bij zijn arrestatie heeft de politie een taser gebruikt.

De man reed in een bedrijfsauto van een bekend rioleringsbedrijf. Een woordvoerder van dit bedrijf wil niet zeggen of de opgepakte bestuurder een werknemer is. Ze zegt het onderzoek van de politie en het Openbaar Ministerie af te wachten.

Politie is op zoek naar beelden
De politie is nog op zoek naar dashcam-beelden en andere video-opnames waarop de wilde rit van de Groninger is vastgelegd. Het gaat zowel om beelden van de A6 als van de spookrit op de Larserweg. Weggebruikers die opnames willen delen, kunnen dat doen via de website van de politie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel