Almeerders kunnen meepraten over toekomst van De Voetnoot

ALMERE • Do 27 juli 2023 | 15:19 • Donderdag 27 juli 2023 | 15:19

Almeerders kunnen de komende tijd hun mening geven over sloop of behoud van culturele broedplaats 'De Voetnoot' in Almere Stad. Dat kan via een online enquête. Bij behoud kan het gebouw eventueel een monumentale status krijgen.

In de enquête valt een oordeel te geven over het uiterlijk van de culturele verzamelplek, het café en vergadercentrum. Daarbij staan keuzes zoals markant, lelijk of uitnodigend. Ook kunnen inwoners aangeven hoe ze naar het interieur van het gebouw aankijken. Dat kan met termen zoals praktisch, tijdloos en verouderd.

Hamvraag: sloop, behoud of verbouwing?
De Voetnoot is onderdeel van de woningbouwplannen voor de zogenoemde 'Oostkavels', de gronden aan de oostkant van het stadscentrum. Op de plek van het gebouw staan huizen ingetekend. Daarom is de hamvraag wat de Almeerders daarvan vinden. Inwoners kunnen kiezen uit sloop van De Voetnoot, behoud in de huidige vorm of een verbouwing.

De vragenlijst is tot 3 september in te vullen. Daarna worden de resultaten aangeboden aan de commissie Welstand en Erfgoed. Die brengt een advies uit over de monumentale waarde van De Voetnoot. Vervolgens beslist het college van B en W of het gebouw gesloopt wordt of behouden blijft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel