Gezonken schip nog steeds in opslag, rekening voor gemeente loopt hoog op

LELYSTAD • Vr 4 augustus 2023 | 19:56 • Vrijdag 4 augustus 2023 | 19:56

Het schip Octans, dat februari vorig jaar in Lelystad zonk tijdens storm Eunice, ligt nog steeds in opslag bij een maritiem bedrijf in Zwartsluis. De gemeente betaalt de rekening. Die loopt intussen in de tienduizenden euro's.

Ook de rekening van ruim 60.000 euro voor het bergen van het schip heeft de gemeente betaald. Ze liet meteen al weten dit bedrag te verhalen op de eigenaar van het schip.

De Octans lag aan een pier achter Batavialand. Tijdens storm Eunice dreigde het schip eerst op drift te raken. De KNRM van Urk wist dat te voorkomen en de vijf opvarenden in veiligheid te brengen, maar het schip zonk.

Het oude opleidingsschip voor de scheepvaart is enige tijd voor de storm verkocht aan een bedrijf in Letland. Mocht de eigenaar het geld niet terugbetalen aan de gemeente, dan gaat het schip in de openbare verkoop. De gemeente laat volgende week weten hoe het nu verder moet met het schip.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel