Kat Ivy anderhalve week na gasexplosie alsnog overleden

LELYSTAD • Ma 7 augustus 2023 | 17:24 • Maandag 7 augustus 2023 | 17:24

Eén van de katten die zich in het huis bevond dat anderhalve week geleden door een gasexplosie in Lelystad Haven uit elkaar klapte, is alsnog overleden. Dat is gebeurd in de nacht van zaterdag op zondag.

Vlak na de explosie werd ervan uitgegaan dat alle drie de katten die in het huis leefden de klap niet hadden overleefd. In de dagen die volgden bleek dat toch het geval te zijn. Al waren de beestjes zo geschrokken dat ze enigszins verdwaald door de wijk rondliepen.

Nadat alle katten gevangen waren bleek dat één van hen, Ivy genaamd, een aantal verwondingen had opgelopen. Zo zat er gesmolten plastic op haar pootjes. Ook kreeg ze koorts. Bij een dierenarts waar Ivy tijdelijk werd opgevangen, is ze zaterdagnacht doodgegaan.

Vervangende woning gevonden
Het gezin dat in het ontplofte huis woonde, heeft inmiddels een vervangende woning gevonden. Die bevindt zich ook in Lelystad Haven.

Afgelopen week bracht het gezin door op een vakantiepark in Overijssel, waar ze ook al waren op het moment dat het noodlot in Lelystad toesloeg. De verwachting is dat het lang gaat duren voordat de ontplofte woning aan de Harderwijkstraat weer opnieuw is opgebouwd.

Ook de huizen aan weerszijde van de verwoeste woning zijn onbewoonbaar. De bewoners daarvan verblijven momenteel bij familie of kennissen, zo laat de gemeente weten. De gesprekken over vervangende woonruimte voor hen lopen nog.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel