Arbeidsmigranten mogen wonen in houten hotel bij restaurant Festijn Culinair

ALMERE • Do 10 augustus 2023 | 14:57 • Donderdag 10 augustus 2023 | 14:57

Het houten hotel dat wordt gebouwd bij restaurant Festijn Culinair in Almere Buiten wordt een onderkomen voor arbeidsmigranten. Dat bevestigt eigenaar Yuk-ha Tang. Komende weken wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van alle kamers. 

In eerste instantie was het plan om er een regulier budgethotel van te maken, maar dat idee is de afgelopen tijd bijgesteld. Ongeveer een jaar geleden overleed namelijk de man van Tang, projectontwikkelaar Freek Schaefers.

Tang heeft besloten de exploitatie van het hotel volledig uit te besteden omdat ze er in haar eentje nauwelijks tijd voor heeft. Deze keuze stelt Tang in staat om zich straks weer volledig te richten op het restaurantgedeelte van Festijn Culinair.

Door de gemeente Almere is inmiddels een gedoogbeslissing genomen voor de ingebruikname van het hotel. Dat betekent dat het hotel al open kan terwijl er nog een procedure doorlopen moet worden voor een vergunning brandveilig gebruik.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel