Vrijwilligers druk in de weer met voorbereidingen autocross

KRAGGENBURG • Vr 11 augustus 2023 | 12:06 • Vrijdag 11 augustus 2023 | 12:06

Vrijwilligers zijn sinds donderdagavond druk bezig met de opbouw van de autocross in Kraggenburg. De baan is al grotendeels klaar en ook de bar is al opgezet. Er moet nog veel gebeuren, maar volgens voorzitter Bastiaan Woldering ligt het allemaal op schema om de baan zaterdag open te stellen.

De autocross verwacht ruim 2.000 bezoekers. De 170 deelnemers komen uit de hele Noordoostpolder, en zelfs van daarbuiten. "Het is een ongekend aantal", zegt de voorzitter. "Daar zijn we erg blij mee."

Woldering denkt dat de cross in Kraggenburg zich de afgelopen jaren goed neer gezet heeft. Volgens hem is iedereen erg enthousiast over de 625 meter lange baan en over de organisatie. "Door de gratis entree is het voor veel mensen aantrekkelijk om toch even te komen kijken."

De recente regenbuien hebben geen roet in het eten gegooid. Dagelijks wordt er water van de baan afgepompt, zegt Woldering. "Dan graven we gaten op bepaalde plekken en dan zuigen we het water af. Met dit weer erop, zo prachtig in de zon, droogt 'ie mooi af, dus we zijn zeer tevreden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel