Schikking OM: afvalverwerker uit Dronten betaalt miljoenen terug

DRONTEN • Za 12 augustus 2023 | 12:09 • Zaterdag 12 augustus 2023 | 12:09

Een bedrijf uit Dronten dat afvalproducten verwerkt, betaalt een boete van 100 duizend euro. Daarnaast betaalt de onderneming 2,85 miljoen euro aan onterechte inkomsten terug. Dat is het gevolg van een schikking met het Openbaar Ministerie.

Volgens de lokale krant De Drontenaar gaat het om Beneluxvet. De afvalverwerker gebruikte dierlijke- en plantaardige oliën, vetten en dierlijke bijproducten en heeft volgens het OM in 2016 onjuiste papieren gebruikt bij het leveren van afval aan biodieselproducenten. De 2,85 miljoen euro zou volgens justitie gelijk zijn aan de extra omzet die het bedrijf gemaakt heeft door het gebruik van de valse documenten.

De directeur kreeg een boete van 50 duizend euro en een taakstraf van 80 uur.

Herhaling voorkomen
De directeur en het bedrijf hebben volgens het OM een bekentenis afgelegd. Er zijn ook maatregelen genomen om herhaling te voorkomen. Zo wordt het personeel beter opgeleid en worden documenten beter gecontroleerd.

De Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek hield tussen 2017 en 2022 toezicht op het bedrijf en is positief over de medewerking van de directie om de problemen op te lossen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel