Bezoekers Walibi zitten ruim een uur vast in achtbaan

FLEVOLAND • Do 17 augustus 2023 | 14:49 • Donderdag 17 augustus 2023 | 14:49

Een aantal bezoekers van Walibi Holland in Biddinghuizen heeft woensdagavond geruime tijd vastgezeten in een defecte achtbaan. Het duurde zeventig minuten voordat iedereen bevrijd was, zo meldt de website Looopings.

Het probleem ontstond op het moment dat een karretje van de achtbaan Speed of Sound achterwaarts omhoog getrokken werd. Normaal gesproken wordt het achtbaantreintje daarna losgelaten, maar dat gebeurde in dit geval niet. "De noodbergingsprocedure werd in werking gesteld", laat een Walibi-woordvoerder aan Looopings weten. "Daarbij komt de trein heel langzaam naar beneden."

Terug omlaag
Het treintje langzaam laten afdalen zou voor de passagiers comfortabeler zijn dan uitstappen op de steile helling, zo geeft Walibi aan. Uiteindelijk kwam de trein halverwege het station stil te staan, waar alle beugels één voor één geopend konden worden. Pas rond 21.30 uur hadden alle inzittenden de attractie verlaten.

Sommige bezoekers klaagden over pijn in hun rug en schouders. Ze zijn opgevangen door de naastgelegen EHBO-post. Tegenover Looopings laat de woordvoerder van Walibi weten dat dit een normale gang van zaken is. "We laten dan een check doen, omdat mensen natuurlijk wel een tijd hebben stilgezeten."

De oorzaak van de storing wordt op dit moment nog onderzocht. Totdat duidelijk is wat er aan de hand is blijft de Speed of Sound gesloten, zo laat Walibi weten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel