Geen problemen voor reizigers door inzet NS-bussen tussen Almere en Dronten

FLEVOLAND • Di 22 augustus 2023 | 8:45 • Dinsdag 22 augustus 2023 | 8:45

Het vervangend busvervoer van de NS op het traject Almere Oostvaarders en Dronten heeft dinsdagochtend geen problemen opgeleverd voor reizigers. Dat merkt verslaggever Hafid Akallouch op station Almere Oostvaarders. Er rijden voldoende bussen en op het station staan medewerkers van de NS die vragen van reizigers kunnen beantwoorden. De bussen rijden op tijd en voor iedereen is er een zitplaats.

Vorige week was de inzet van bussen tussen Weesp Almere Oostvaarders niet goed geregeld. Het vervangend vervoer verliep in het begin problematisch, omdat de busmaatschappijen niet genoeg bussen en chauffeurs konden vinden. Uit nood werden er chauffeurs uit Oost Europa ingezet, die onvoldoende waren voorbereid. Daardoor wisten ze bijvoorbeeld de weg niet en vielen er ook ritten uit.

Deze week zijn er twee verschillende dienstregelingen. Er is een sneldienst tussen Almere Oostvaarders en Dronten die alleen stopt in Lelystad. Ook is er een dienstregelingen die op meer plaatsen stopt. De bussen rijden vier keer per uur. Maandag 4 september zou de dienstregeling van de NS weer normaal moeten zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel