Autocross na kwart eeuw weer terug op modderige ijsbaan

TOLLEBEEK • Zo 27 augustus 2023 | 17:02 • Zondag 27 augustus 2023 | 17:02

Voor het eerst sinds 25 jaar is in Tollebeek weer een autocross gehouden op het terrein van de ijsbaan. Honderden belangstellenden kwamen daarop af.

"Toch leuk? We gaan de meeste wel af in de polder", zegt een enthousiaste vader die zijn zoon komt aanmoedigen die meedoet. Een vrouw is speciaal voor haar neef gekomen. "Die rijdt met zijn hele vriendengroep, die komen we supporten."

Initiatiefnemer van de terugkeer van autocross in Tollebeek is Luuk Boons. "In het dorp zijn weinig crossers. Ik doe het al jaren en dacht: ik wil ooit nog een keer in Tollebeek crossen. Toen kwam de ijsclub met het voorstel voor de ijsbaan. En zo was het cirkeltje rond." Vroeger was de ijsbaan traditioneel de plek voor het houden van autocrosswestrijden.

Voor de coureurs was het afzien toen de regen op een gegeven moment met bakken uit de hemel viel. "Zonet een flinke regenbui gehad dus dat zal nu tegenvallen de eerste paar ritten. De baan is flink nat." De race werd even stil gelegd, maar snel weer hervat. De auto's zaten onder de modder, sommige waren niet meer herkenbaar.

De autocross in Tollebeek is onderdeel van de regionale strijd om de polderbokaal. Hierna volgen nog crosswedstrijden in Nagele en Emmeloord. Daarna is bekend wie de beste autocrosser van de polder is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel