Overkapping busstation t Oor bijna klaar

ALMERE • Vr 15 september 2023 | 17:06 • Vrijdag 15 september 2023 | 17:06

De werkzaamheden aan de overkapping van busstation 't Oor in Almere zijn bijna afgerond. Vervoersbedrijf Keolis hoopt dat reizigers vanaf 21 oktober uit de regen en wind kunnen staan als zij, boven de A6, op hun bus wachten.

De stalen constructie voor de overkapping is gereed. Half september gaat de dakconstructie gemonteerd worden, zegt projectleider Paul van Bakkum van Armada Mobility. "Het is een staalconstructie met een pvc-foliedak, dat wordt gespannen en dan heb je een hele ruimtelijke en lichte overkapping."

De gele overkapping krijgt aan twee zijden ook nog glazen panelen, zodat reizigers beschut kunnen wachten. En er komen bankjes en drie grote plantenbakken.

Eigenlijk zou het project op 15 juli opgeleverd moeten zijn, maar dat lukte niet. De fundering moest anders aangelegd worden dan gepland, waardoor er nieuwe berekeningen en plannen gemaakt moesten worden. Dat leverde vertraging op. Ook na de ingebruikname eind oktober worden nog wat laatste werkzaamheden gedaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel