Boze vervoersbedrijven blokkeren distributiecentrum BCC opnieuw

ALMERE • Ma 18 september 2023 | 9:29 • Maandag 18 september 2023 | 9:29

De twee vervoersbedrijven die donderdagmiddag een distributiecentrum van BCC in Almere Buiten hebben geblokkeerd, demonstreerden maandagochtend opnieuw. Eigenaar Sadi Iz van Verhuisdeal24 zegt dat dat vanaf morgenochtend ook weer gebeurt. Dan worden ook andere distributiecentrums geblokkeerd.

De twee bedrijven - Verhuisdeal24 en Verhuisbedrijf Klaver - krijgen al maanden hun facturen niet betaald. In totaal zouden ze nog ruim 500.000 euro van BCC krijgen. Donderdag werd duidelijk dat BCC uitstel van betaling heeft gevraagd bij de rechter.

Na de actie van donderdag hebben de twee bedrijven een e-mailadres van de bewindvoerder van BCC gekregen, maar daar is het volgens Iz bij gebleven. Daarom begonnen de medewerkers van de bezorgbedrijven maandagochtend om 06:00 uur opnieuw een blokkade. Iz zegt door te gaan tot er een oplossing komt. "De hekken van het distributiecentrum zijn gesloten en het personeel is naar huis gestuurd."

Elektronicaketen komt snel met reactie
BCC-topman Caspar Klinkhamer laat weten snel met een uitgebreide reactie te komen. De topman kon wel al zeggen dat sinds afgelopen weekend alle 55 winkels van de keten weer open zijn. In die winkels is het rustig gebleven en is alles goed gegaan.

BCC hield donderdag 42 winkels dicht omdat het eerst beveiliging wilde regelen. Volgens Klinkhamer kunnen de emoties in het geval van een dreigend faillissement namelijk hoog oplopen als klanten een aankoop willen terugbrengen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel