Arrestatieteam haalt verdachte van schietpartij uit woning

LELYSTAD • Di 19 september 2023 | 13:52 • Dinsdag 19 september 2023 | 13:52

De politie heeft dinsdagochtend een verdachte opgepakt voor een schietpartij aan de Griend 32 in Lelystad, vorige maand. Het gaat om een man die al langer werd gezocht. Hij wordt ervan verdacht te hebben geschoten vanaf de galerij.

Bij het incident op maandag 14 augustus zijn schoten gelost vanaf de balustrade op de bovenste verdieping van een appartementencomplex. Daarbij raakte niemand gewond. Wel ontstonden twee kogelgaten in het zijraam van een woning.

Na de schoten zagen getuigen op de galerij en de parkeerplaats bij het wooncomplex vier mannen. Die zouden zijn weggerend. Ook reden twee auto's hard weg. Voorafgaand aan het schieten zou geschreeuwd zijn.

Een paar uur na het incident viel een arrestatieteam binnen bij de mogelijke schutter. Hij was toen niet thuis maar nu wel, zegt de politie. De man is aangehouden en wordt gehoord. Verder wil de politie niks zeggen omdat het onderzoek nog loopt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel