Buurt is bang na aanslag op woning, De Alliantie wil dat huurster vertrekt

ALMERE • Di 19 september 2023 | 16:49 • Dinsdag 19 september 2023 | 16:49

Woningcorporatie De Alliantie wil een huurster uit een appartement in Almere Poort zetten, omdat er vorige maand bij de woning een explosie plaatsvond. Vier woningen raakten daarbij beschadigd en werden ontruimd. Bij de rechtbank in Almere diende dinsdag een kort geding over de uitzetting.

Volgens de woningcorporatie was de explosie een aanslag gericht op de partner van de vrouw. Deze man zou zich in het criminele circuit bevinden. De partner zou ook niet mee willen werken aan politieonderzoek om verdere aanslagen te voorkomen. De huurster van de woning was niet aanwezig bij de zitting, omdat ze hoogzwanger is en elk moment kan bevallen.

Groot onveiligheidsgevoel
De explosie was in de nacht van 1 op 2 augustus aan de Noorwegenkade, op één van de verdiepingen van een appartementencomplex. Er raakte niemand gewond. Volgens de Alliantie is het onveiligheidsgevoel bij buurtbewoners groot.

Volgens de advocaat van de vrouw is de woning zo erg verwoest door de explosie dat de vrouw niet eens op korte termijn terug zou kunnen naar de woning. Daarnaast gaf ze aan dat het niet duidelijk is tegen wie de dreiging met de explosie precies was gericht. Advocaat Monique Blokziel: "Ook voor mijn cliënt is dat niet duidelijk. Als de dreiging tegen mijn cliënt zou zijn, waarom heeft ze dan geen politiebescherming?" De advocaat gaf aan dat zolang het niet duidelijk is tegen wie de aanslag was gericht, het ook om een vergissing zou kunnen gaan.

Gebiedsverbod
Locoburgemeester Kees Ahles sloot de woning na de explosie namens het dagelijks bestuur van de gemeente voor zes weken. Die termijn liep afgelopen vrijdag af, maar is met zes weken verlengd. Aan één van de bewoners werd bovendien een tijdelijk gebiedsverbod opgelegd. Het is onbekend of dit verbod gold voor de huurster of voor haar partner.

Of de huurster gelijk krijgt en toch haar woning mag behouden, zal 3 oktober duidelijk worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel