Schuld Almeerse Hockey Club fors lager dan acht ton

ALMERE • Wo 20 september 2023 | 16:59 • Woensdag 20 september 2023 | 16:59

De schuld van Almeerse Hockey Club is fors minder dan waar de vereniging eerder rekening mee hield. Dat laat interim-voorzitter Dirk Jan Jonker weten. Drie maanden geleden zei Jonker dat het totale bedrag dat de club aan schuldeisers moet terugbetalen, in het slechtste geval kon oplopen tot acht ton. Maar inmiddels is duidelijk geworden dat de schuldenlast lager is dan zes ton. Dat komt omdat de vereniging minder geld hoeft terug te betalen aan het UWV voor het ontvangen van coronasteun.

De interim-voorzitter garandeert dat de club het huidige seizoen gewoon kan blijven draaien, omdat er een sluitende begroting voor dit jaar is gemaakt. Bovendien is voor de eerder opgebouwde schulden bij de gemeente Almere, de Belastingdienst en het UWV uitstel van betaling aangevraagd, om te voorkomen dat de Almeerse Hockey Club failliet ging.

Ondertussen is de vereniging bezig om te kijken hoe de schuld van zes ton kan worden afgelost. Volgens Jonker worden daarover constructieve gesprekken gevoerd met de gemeente Almere en is er ook een oplossing in de maak. Maar omdat het een lastige situatie is, duurt het langer om het plan hiervoor ook daadwerkelijk door te voeren. Tijdens de ledenvergadering op 17 oktober worden de leden bijgepraat over de financiële problemen. Tijdens die vergadering zal het huidige bestuur grotendeels plaatsmaken voor een nieuw bestuur. Ook interim-voorzitter Jonker neemt dan afscheid.

In eerdere berichtgeving van Omroep Flevoland werd vermeld dat interim-voorzitter Jonker meermaals en op meerdere manieren is benaderd om een reactie te geven op de financiële problemen van de vereniging. Dit was niet correct. De interim-voorzitter zélf is niet om commentaar gevraagd. Wel heeft de redactie gesproken met een woordvoerder van de Almeerse Hockey Club.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel