Elektronicaketen BCC vraagt faillissement aan, mogelijk nieuwe blokkade

FLEVOLAND • Do 21 september 2023 | 14:42 • Donderdag 21 september 2023 | 14:42

De bewindvoerders van elektronicaketen BCC hebben het faillissement aangevraagd. Dat meldt RTLZ op basis van bronnen. Als een faillissement wordt aangevraagd kan gekeken worden naar een mogelijke doorstart van het bedrijf met onder meer vestigingen in Lelystad en Almere.

Vorige week werd al uitstel van betaling aangevraagd voor BCC. Toen liet de keten weten te maken te hebben met "aanhoudende en toenemende zware marktomstandigheden".

Vervolgens werd het BCC-distributiecentrum in Almere Buiten dezelfde dag nog geblokkeerd door vervoerders. Die gaven aan nog ruim 500.000 euro te krijgen aan het elektronicaketen. Ook maandag volgde een blokkade van het distributiecentrum.

Vervoersbedrijven zinnen op nieuwe acties
Volgens één van de vervoersbedrijven van BCC, Verhuisdeal24, volgen mogelijk nog nieuwe acties. "Wij zijn de reactie aan het afwachten van de bewindvoerder en op basis daarvan besluiten we wat gaan doen", laat Said Iz van Verhuisdeal24 weten.

De winkels van BCC zijn sinds afgelopen weekend weer open. Eerder gingen de zaken dicht omdat het bedrijf eerst beveiliging wilde regelen. Volgens de topman van BCC kan een dreigend faillissement namelijk leiden tot hoog oplopende emoties bij klanten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel