Buren krijgen geen lagere prijs voor extra stuk tuin

ALMERE • Do 21 september 2023 | 23:40 • Donderdag 21 september 2023 | 23:40

Bewoners van de Douwe Dabbertstraat in Almere Buiten krijgen extra grond voor hun tuin niet tegen een lagere prijs aangeboden. Dat liet wethouder Julius Lindenbergh donderdagavond weten tijdens de Politieke Markt. Bewoners van de naastgelegen Aafje Andesstraat kregen die lagere prijs wel, maar dat gebeurde omdat de gemeente hen door een fout benadeeld had. En dat is niet het geval in de Douwe Dabbertstraat.

Drie jaar geleden bleek dat villa's op schiereilanden in de Aafje Andersstraat niet aan het water waren gebouwd. Dat was wel beloofd. Daarom kregen de villabewoners de grond richting het water gratis aangeboden. De andere bewoners van de straat konden als compensatie voor het veranderde uitzicht extra grond kopen. Dat kon voor 82 euro per vierkante meter.

Niet eerlijk
Volgens Lindenbergh speelde de verkeerde aanleg van de schiereilanden niet in de Douwe Dabbertstraat. Bewoners in die straat krijgen daarom geen korting op de grond. Daar zijn de bewoners boos over: zij vinden dit niet eerlijk. "Wij snappen heel goed dat het vervelend is maar het is wel een ander geval", aldus Lindenbergh.

De wethouder gaf aan dat er meerdere gesprekken met de bewoners zijn geweest om alles uit te leggen. Toch riep raadslid Marco de Kat van Leefbaar Almere op om nog eens met hen te gaan praten. Lindenbergh gaf aan daarvoor open te staan ook al is de kwestie volgens hem al vaak aan de bewoners verduidelijkt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel