20.000 Mudmasters nemen duik in de modder

BIDDINGHUIZEN • Zo 24 september 2023 | 17:38 • Zondag 24 september 2023 | 17:38

De elfde editie van Mud Masters trok 20.000 deelnemers. Zij legden zaterdag en zondag op het evenemententerrein Walibi in Biddinghuizen een nat en modderig parcours af. Daarbij moesten zij hindernissen met angstaanjagende namen als Execution, Pipe Runner en Claustrophobia overwinnen.

"We hebben nog nooit zoveel modder gehad", aldus organisator André Skwortsow. "Een combinatie van de regen van de afgelopen tijd en van het extra water dat we zelf aan het parcours hebben toegevoegd." Tijdens het evenement zelf was het vooral zondag zonnig nazomerweer. "Perfect weer voor de Mud Masters Obstacle Run, en om lekker na te genieten bij de finish."

De deelnemers konden kiezen uit parcoursen van 3, 6, 12 en 16 kilometer. Echte 'diehards' liepen het parcours meerdere malen, tot 42 kilometer in totaal. Hele gezinnen liepen zondag 3 of 5 kilometer van de Mud Masters Family Edition. "Ouders die hun kinderen proberen bij te houden, deelnemers van alle sportieve niveau's, samen strijdend naar de finish, het was echt top", aldus Skwortsow.

Omroep Flevoland maakte zondag een uitzending over Mud Masters.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel