De Meerpaal draait ruim drie ton verlies

DRONTEN • Wo 27 september 2023 | 16:00 • Woensdag 27 september 2023 | 16:00

De Meerpaal in Dronten heeft vorig jaar bijna 315.000 euro verlies geleden. Dat komt vooral doordat er minder mensen naar het theater en de bioscoop kwamen. Ook een hogere energierekening zorgde voor het negatieve resultaat. Verder werd er veel personeel van buiten ingehuurd. Dit staat in de jaarrekening van De Meerpaal.

De totale begroting van de Meerpaal bedraagt zo'n 8 miljoen euro. Om het verlies te dekken, wordt er geld uit de reserves gehaald. Volgens de gemeente was 2022 een moeilijk jaar voor De Meerpaal. Niet alleen vanwege de nasleep van corona, maar ook door onrust binnen de organisatie. Directeur Hans Maris zat maandenlang ziek thuis nadat er klachten waren gekomen van medewerkers over een onveilige werksfeer. Voor een aantal was dat reden om te vertrekken. Eind deze week stapt Maris zelf op. Hij was vijf jaar directeur bij De Meerpaal.

Minder bezoekers
De bezoekersaantallen waren vorig jaar nog niet op het niveau van voor de coronacrisis. Naar de 93 voorstellingen kwamen in totaal ruim 18.000 mensen. In de nasleep van corona werden nog ruim twintig voorstellingen geannuleerd. Naar de bioscoop kwamen iets meer dan 13.000 bezoekers. Gemiddeld gaat het om bijna tien mensen per filmvoorstelling.

Ondanks het forse verlies, loopt het voortbestaan van De Meerpaal volgens de gemeente geen gevaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel