Verdachte van Almeerse incestzaak moet in cel blijven

ALMERE • Wo 27 september 2023 | 14:04 • Woensdag 27 september 2023 | 14:04

De 47-jarige Almeerder die ervan wordt verdacht zijn twee dochters en een stiefdochter te hebben misbruikt, moet van de rechtbank in zijn cel blijven. De man vroeg woensdag tijdens een voorbereidende rechtszitting om vrijlating, vanwege ernstige psychische problemen. Maar volgens de rechters is de kans dat hij opnieuw de fout in gaat te groot.

Bovendien zijn de drie misbruikzaken te ernstig om hem nu al vrij te laten, liet de rechtbank hem weten. De Almeerder zit inmiddels bijna een jaar in voorarrest. De slachtoffers waren volgens de officier van justitie 2, 4 en nog geen jaar oud toen het misbruik begon.

Dat zou hebben plaatsgevonden tussen september 2016 en eind oktober 2022 in Almere. Twee slachtoffers zijn dochters van de man, die hij kreeg bij verschillende vrouwen. Een van die vrouwen is ook de moeder van het derde slachtoffer, waar hij stiefvader van was en samen met hun jongste kind een gezin mee vormde vlak voor zijn aanhouding.

Vrouw ook betrokken
Deze moeder, een 36-jarige Almeerse, zou zelf ook betrokken zijn geweest bij de incest met het oudste meisje. Zij mocht in maart al haar cel verlaten en moet zich op 19 januari melden voor de inhoudelijke behandeling van de zaak.

Ze vertelde eerder dat zij niets te maken heeft gehad met het misbruik. ‘’Ik heb me vreselijk in mijn ex vergist, ik ben naïef geweest en ik had eerder hulp moeten inschakelen. Maar ik heb niet meegedaan. Daarom ben ik ook degene geweest die uiteindelijk aangifte deed.’’

De officier van justitie denkt dat de vrouw wel degelijk een actieve rol heeft gespeeld. Zo zou ze haar ex opzettelijk in de gelegenheid hebben gesteld om haar dochter te misbruiken. Ze zou ook seksueel prikkelende foto’s van het meisje naar hem hebben gestuurd.

De twee worden naast het misbruik ook verdacht van het maken en verspreiden van kinderpornografische foto’s en video’s van twee van de meisjes. Die werden gevonden op een USB-stick, laptop en mobiele telefoons, ook op die van de vrouw.

Inhoudelijke behandeling
De Almeerder moet zich net als zijn ex op 19 januari opmaken voor de inhoudelijke behandeling van de zaak. Het liefst had hij de tijd daarvoor op vrije voeten doorgebracht, zodat hij kan beginnen met een intensieve therapie. ‘’Dat kan niet in de gevangenis, maar heb ik wel nodig.’’, legde hij de rechters uit.

Volgens hem kampt hij met zware angst- en paniekaanvallen en een posttraumatische stressstoornis. ‘’Ik had een keer zo’n zware paniekaanval dat ik vanuit de cel naar het ziekenhuis moest, omdat mijn hart op hol was geslagen.’’

Reden genoeg om hem vrij te laten, vond zijn advocaat. Maar daar stak de rechtbank dus een stokje voor.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel