Partij voor de Dieren wil onderzoek naar waterkwaliteit

FLEVOLAND • Wo 27 september 2023 | 20:43 • Woensdag 27 september 2023 | 20:43

De Statenfractie van de Partij voor de Dieren maakt zich grote zorgen over de kwaliteit van het Flevolandse water. Volgens de partij is het nu niet duidelijk welke stoffen waar worden geloosd en hoe vaak dat gebeurt. De fractie wil dat hier onderzoek naar komt, zo blijkt uit vragen aan het college van Gedeputeerde Staten.

''Het is essentieel dat we ons water goed beschermen en ervoor zorgen dat het aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoet'', zegt Statenlid Kjell van Wijlandt van de Partij voor de Dieren. Die wil van Gedeputeerde Staten onder meer weten hoeveel vergunningen de afgelopen vijf jaar zijn verleend voor lozing op het oppervlaktewater. De partij wil ook weten of het om zorgwekkende stoffen gaat.

Verder vraagt de PvdD aan Gedeputeerde Staten om de hoeveelheid meststoffen die in Flevoland in het oppervlaktewater terecht komen. Tenslotte wil de partij weten met hoeveel procent de veestapel verminderd zou moeten worden om de waterkwaliteit te verbeteren.

Vorige week riepen ruim 2.600 Flevolanders in een petitie de provincie nog op om de kwaliteit van het water te verbeteren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel