Motie van dank voor vertrekkende commissaris Leen Verbeek

FLEVOLAND • Wo 27 september 2023 | 23:18 • Woensdag 27 september 2023 | 23:18

In zijn laatste vergadering als voorzitter van Provinciale Staten heeft commissaris van de Koning Leen Verbeek woensdagavond een motie aan zijn broek gekregen. Geen motie van wantrouwen, afkeuring of treurnis, maar een motie van dank. De Staten spraken hiermee hun waardering uit voor het werk van de vertrekkend commissaris.

Verbeek neemt op 31 oktober afscheid en gaat met pensioen. Hij is dan vijftien jaar commissaris geweest. Omdat er in oktober geen ‘gewone’ Statenvergadering staat gepland, was de bijeenkomst van woensdag de laatste waarin Verbeek de voorzittershamer hanteerde.

Dat leverde aan het slot de motie van dank op, die namens de Staten werd ingediend door D66-fractievoorzitter Tiko Smetsers. Die werd afgesloten met een staand applaus.

Verbeek zei later nog wel een echte afscheidsspeech te zullen houden, maar hij somde op dat hij in de afgelopen vijftien jaar zo’n 200 Statenvergaderingen heeft voorgezeten en 650 vergaderingen van het college van Gedeputeerde Staten heeft geleid. Daarbij heeft hij zo’n drieduizend agendapunten voorbij zien komen.

Leen Verbeek wordt op 3 november opgevolgd door Arjen Gerritsen, nu nog burgemeester van Almelo.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel