Brandweer gelijk in actie na slaan eerste paal brandweerkazerne Urk

URK • Vr 29 september 2023 | 16:07 • Vrijdag 29 september 2023 | 16:07

Na het slaan van de eerste paal voor de nieuwe brandweerkazerne op Urk mocht de brandweer vrijdagmorgen gelijk in actie komen. De vrachtwagen die de heipalen kwam leveren kwam namelijk vast te zitten. De nieuwe brandweerkazerne moet verrijzen aan de Industrierondweg in het dorp.

De nieuwe kazerne wordt gebouwd en ingericht door bedrijven uit Emmeloord en Urk. Vanaf volgend jaar zomer moet de Urker brandweer echt vanuit de nieuwe kazerne gaan uitrukken. De eerste inzet was de vrachtwagen lostrekken met een bluswagen.

De huidige kazerne aan De Noord was verouderd en op die plek is volgens de gemeente geen ruimte voor nieuwbouw. Door de verplaatsing naar de Industrierondweg komt de kazerne bovendien weer centraler op Urk te liggen. Zo kan de brandweer straks sneller in de nieuwe Oranjewijk, Zeeheldenwijk en op het toekomstige bedrijventerrein Port of Urk komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel